Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Wilgen schutting bekleding
Een oude schutting in de tuin? Met wilgenmatten als schuttingbekleding tovert u deze zo om tot een mooie tuinafscheiding. Door de rustige donkerbruine kleur gaat de wilgenmat schutting mooi op in het geheel. Op dezelfde manier geven wilgenmatten privacy en sfeer aan een open tuinafscheiding, zoals een draadgaas hekwerk of betongaas schutting. Hieronder hebben we de geschikte formaten wilgenmatten geselecteerd. Lees verder voor de werkomschrijving!
Bezig met laden...
Schutting bekleden met wilgenmat
Voor de oude schutting die al tijden een doorn in het oog is, zijn wilgenmatten een snelle, voordelige en duurzame oplossing. Bevestig de wilgenmatten simpelweg tegen de schutting om er een nieuwe, natuurlijke tuinafscheiding van te maken! Het is hierbij zinvol om helemaal onderaan een klein geïmpregneerd balkje tegen de schutting te schroeven. Dit balkje is bedoeld om de wilgenmat op te laten rusten en iets van de grond te houden voor een langere levensduur. De wilgenmat zal dankzij het balkje kaarsrecht staan. Vervolgens kun je de wilgenmat langs de schutting afrollen. Til de wilgenmat op het balkje en zet het eerste gedeelte vast. Ga op deze manier de wilgenmat bij langs. Het best is om hem op elke 30 tot 50 cm horizontaal en 70 cm verticaal vast te zetten. Dat kan op verschillende manieren:>>U kunt de wilgentakken vast timmeren met krammetjes of dunne spijkers. De krammetjes plaatst u over de wilgentak en/of het binddraad in de wilgenmat heen en spijkert u vast met een hamer. Een elektrische tacker (met nietjes) is een handig alternatief voor krammetjes. De spijkers slaat u door de wilgentakken heen. Deze spijkers moeten daarom zo dun mogelijk zijn, om te voorkomen dat de takken splijten.
>>Ook kunt u de wilgenmat vastschroeven. Gebruik schroeven met sluitring en schroef tussen de takken door. De ringetjes houden de wilgenmat op zijn plek.
Wilgenmatten hekbekleding
Een betongaas omheining, hek of afrastering van gaas geeft geen privacy en ziet er niet gezellig uit. Vaak wordt deze dan ook begroeid met hedera. Wilt u meteen van privacy genieten, plaats dan een wilgenmat tegen het hek. Klimplanten zoals hedera, maar ook kamperfoelie, klimhortensia en druivenstruiken kunnen hier uitstekend tegenaan groeien en u zit meteen gezellig en privé. Voor het bevestigen kunt u gebruik maken van gegalvaniseerde ijzerdraadjes of tie-wraps. Trek deze tussen de wilgentakken door en over het binddraad van de mat heen. Daarna trekt u ze vast tegen de ondergrond.TIPS:
>> Zet uw wilgenmatten altijd op voldoende plekken vast, het liefst om elke 20 centimeter horizontaal en 70 centimeter verticaal. Want hoe minder vat de wind op uw wilgenscherm kan krijgen, hoe langer de levensduur!
>> Bij het bevestigen van wilgenmatten tegen een schutting of hek raden wij aan om de mat altijd een aantal centimeter boven de grond te plaatsen. Zo voorkomt u verkleuring en vroegtijdige veroudering van de wilgenmat. Want hoe droger een wilgenmat blijft, hoe langer deze meegaat. Vaak wordt hiervoor een lat of plank gebruikt om de mat op te laten rusten. Bijkomend voordeel hiervan is dat de wilgenmat dan niet zal doorzakken of scheefhangen.
Alternatieve natuurmatten
Natuurmatten met dezelfde warme uitstraling als wilgen zijn heidematten en boomschorsmatten. Deze producten zijn net als wilgen perfect te gebruiken als schutting bekleding. Een ander alternatief met een meer tropische, zomerse uitstraling zijn rietmatten of bamboematten.
Heeft u meer vragen over het maken van een wilgenmat schutting of het kopen van de juiste wilgenmatten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.